COVID-19 update

09.11.2020

https://www.tijd.be/netto/analyse/vastgoed/wat-als-plaatsbezoeken-verboden-zijn/10217380.html

Een interessant artikel dat werd gepubliceerd in het dagblad ‘De Tijd’ op 3 april 2020. Dit had toen betrekking op de eerste lockdown omwille van corona. Intussen bevinden we ons voor een tweede maal in lockdown en is de situatie omtrent plaatsbezoeken exact dezelfde.

Deze situatie is niet enkel moeilijk voor makelaars en verkopers, maar het zet ook ons als expert plaatsbeschrijvingen aan het denken. Is het verantwoord dat wij in deze tijden blijven werken? Ergens kunnen we niet anders aangezien een plaatsbeschrijving wettelijk verplicht is. Wanneer er een huurcontract wordt aangegaan, moeten wij als expert optreden en ons werk doen. Wat maakt dat wij dit wel kunnen, maar dat een plaatsbezoek niet meer kan?

We zijn echter blij dat we dit nog steeds kunnen doen in tegenstelling tot andere sectoren die de activiteiten moeten stilleggen. Hopelijk kunnen we snel terugkeren naar een normale situatie zodat er een economisch herstel kan plaatsvinden.

Stay safe, stay healthy!

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies