7 redenen waarom investeren in vastgoed interessant is

(bron: artikel de beleggersgids)
 

1. Positieve cash flow

Wie op een verstandige manier in vastgoed investeert, genereert meer inkomsten dan kosten. Een vastgoedinvestering met een goede bezettingsraad voorziet jou van een extra inkomen wat aanzienlijk hoger kan liggen dan dividenden op de aandelenmarkt. Bovendien ligt het risico heel wat lager.

2. Maak gebruik van de hefboom

Door de goedkope hypothecaire kredieten kan je de bank in je voordeel laten werken. Bij het aankopen van een pand kan je bijvoorbeeld 10% eigen middelen gebruiken en de rest laten financieren door de bank. Lage rentevoeten betekenen weinig kosten ten opzichte van de bank. Op deze manier zullen jouw middelen rendabeler zijn, wat het hefboomeffect wordt genoemd.

3. Samenhang met de inflatie

Van alle investeringstypes hangt de vastgoedbelegging het best samen met de inflatie. Is er, met andere woorden, sprake van een stijgende inflatie, dan zal ook het vastgoed kunnen profiteren. Ook andersom is er een correlatie tussen die twee. Algemeen kan je stellen dat vastgoed best wel een goede bescherming biedt tegen de inflatie. 

4. Een investering met waarde

Een vastgoedbelegging heeft een fysieke waarde. Het land waarop een huis gebouwd werd, beschikt over een bepaalde waarde net zoals de constructie van het huis, an sich, ook een waarde heeft. Bovendien produceert het vastgoed een bijkomend inkomen en is het niet volatiel zoals bij een aandeel. Huurinkomsten kennen geen goede en slechte dagen, ze swingen niet op de (valse) tonen van een beweeglijke markt. 

5. Vastgoedbelegging

De overheid stimuleert vastgoedbeleggingen door heel wat voordelen te bieden. Een privé-instelling betekent dat je geen belastingen op de meerwaarde betaalt indien je het pand langer dan 5 jaar in portefeuille houdt. Bovendien biedt ook de aftrek van de interesten op de leningen je een extraatje. 

6. Vastgoed wordt naar waarde geschat

Doorheen de tijd kreeg de inflatie grip op heel wat economieën waardoor de koopkracht drastisch daalde, maar niet voor vastgoedbeleggingen. Historisch gezien steeg de waarde van het vastgoed almaar en oversteeg deze zo andere beleggingstypes. Door hogere huurinkomsten en een beter beheer, ging het vastgoedbeleggingen voor de wind. 

7. Trots om eigenaar te zijn

Het juiste pand op de juiste plaats met de juiste huurders: dan is het toch een zegen om vastgoed in jouw portefeuille te hebben. Niet enkel het bezitten van vastgoed is aangenaam, het ietsje meer is ook mooi meegenomen. Beleggers en investeerders, groot of klein, glimmen van trots als ze over enkele panden in hun portfolio beschikken.

 

 

Verklaring over cookies